Jakob Jongsma lijstrekker

Maandag 14 t/m woensdag 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als dé lokale partij met bestuurskracht doet OGP natuurlijk opnieuw met een enthousiast team mee aan deze belangrijke verkiezingen.

Jakob Jongsma is in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gekozen door de leden als lijsttrekker van OGP Midden-Delfland.

Jakob is sinds deze raadsperiode de fractievoorzitter van de groene, lokale partij. Hij wordt op de lijst gevolgd door nieuwkomer Sandra Koppert uit Den Hoorn. Eveneens nieuw is op plek vijf Ivo van der Kolk uit Maasland. De huidige raadsleden Niek Knaap en André Buitelaar bezetten de plekken drie en vier. Ria Heutink neemt na vier jaar afscheid van de gemeenteraad en is lijstduwer, net als wethouder Sonja Smit.

OGP wil zich ook in de komende raadsperiode inzetten voor behoud van een bijzonder groen en open Midden-Delfland. Andere belangrijke thema’s in het verkiezingsprogramma zijn woningen voor met name senioren en starters, omgevingsvisie 2.0, een gezonde financiële basis, de energietransitie, een ambtelijk organisatie die zich richt op de kerntaken en het behoud van het lokale.