Waarom OGP?

Open-Groen-Progressief Midden-Delfland al bijna 40 jaar verworteld met Midden-Delfland

OGP Midden-Delfland is een lokale politieke partij. Bewust, want in een lokale gemeenschap gaat het meestal om heel andere dingen dan in de landelijke politiek. Hier willen we, dichtbij de bewoners , zonder instructies van een landelijk bureau, doen wat voor Midden-Delfland het beste is. Geen wonder dus dat u bij OGP altijd mensen van alle (landelijke) partijen vindt.

Geschiedenis
Open-Groen-Progressief Midden-Delfland is ontstaan uit het Progressief Akkoord Schipluiden/Den Hoorn (opgericht in 1973) en de Open Groepering Maasland (opgericht in 1968). Deze partijen vonden elkaar bij de fusie in 2004 in een nieuw programma voor alle dorpen en het buitengebied van Midden-Delfland.

De trefwoorden van deze partij
Onze naam heeft een actieve betekenis:
Open: we kiezen voor een transparant bestuur, gericht op samenwerking met de bevolking en zonder dubbele partijpolitieke agenda en top down beleid,
Groen: natuurlijk staan we pal voor het open en groene Midden-Delfland. Maar we werken ook aan leefbare vitale kernen, duurzaamheid en hebben aandacht voor mensen en zaken die steun nodig hebben,
Progressief: dat is niet zomaar een naam! We zijn een partij die werkelijk gericht is op vernieuwing en verandering. We pakken de politiek gedurfd en ondernemend aan.

Meedoen
OGP Midden-Delfland is een partij die verantwoordelijkheid wil nemen, omdat ze die verantwoordelijkheid zelf heeft gekregen van de kiezers. De partij is sinds 2004 de tweede partij in grootte in de gemeente Midden-Delfland. Daarom nemen we ook deze periode weer deel aan het College van B&W.

Praktisch en Haalbaar
Fractie en bestuur zijn voortdurend bezig om onze kernwaarden te vertalen in praktische en haalbare voorstellen. We zijn kritisch, maar altijd met een positieve inbreng. Wij vragen ons steeds af hoe het beter zou kunnen.

Verbinden
Politiek is communiceren en verbinden. Iedere twee tot drie maanden informeren wij leden en belangstellenden in de digitale nieuwsbrief over het werk van de fractie en het bestuur. En natuurlijk is er twee keer per jaar een ledenvergadering.
Extern zijn we ook actief: sinds kort is er naast een vernieuwde website een facebookpagina, we schrijven columns in De Schakel en er wordt druk getwitterd.

De mensen van OGP hebben passie voor Midden-Delfland