Maak kennis met de OGP

Een nadere kennismaking met de gemeenteraadsleden Jakob Jongsma, Sandra Koppert, Niek Knaap en commissielid Ivo van der Kolk.

Jakob Jongsma, fractievoorzitter (Schipluiden)

Graag stel ik me aan je voor. Mijn naam is Jakob Jongsma. Vanaf 2010 woon ik in Midden-Delfland en ons gebied ervaar ik als een soort oase. Om hier ondernemer te zijn is een voorrecht.

Ik ben makelaar, taxateur in de regio Haaglanden. Binnen dat werk kom ik in veel verschillende situaties terecht en dat geeft me inzicht in hoe het er in Nederland voorstaat. Juist ook nu, in de coronatijd. Die ervaringen vormen de basis voor mijn politieke ideeën.

Lokale politiek is iets heel anders dan landelijke: je hebt veel meer gevoel voor en binding met het gebied. Ik leid de fractie nu vier jaar en ik ben er trots op dat ik de fractievoorzitter ben voor de komende vier jaar.

Sandra Koppert, gemeenteraadslid (Den Hoorn)

Mijn naam is Sandra Koppert. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de ouderenzorg bij Topaz, een organisatie in Leiden en omgeving. Ik geef daar trainingen aan medewerkers en ik coach hen.

Samen met mijn man Peter en onze twee volwassen zoons woon ik, inmiddels alweer 10 jaar, in Den Hoorn. Daarvoor heb ik vanaf mijn middelbare schooltijd in Maasland gewoond, waar ik ook mijn eerste eigen woning kreeg.

Niek Knaap, gemeenteraadslid (Den Hoorn)

Ik ben Niek Knaap uit Den Hoorn waar ik met mijn vrouw en drie kinderen woon. Buiten sporten is mijn passie. Zo fiets ik vaak naar Rotterdam, waar ik werk bij Rijkswaterstaat en als ik op de terugweg het bordje Oostveenseweg zie, overvalt me een geluksgevoel: thuis. Ik ben hoofd van een afdeling, die zich o.a. bezighoudt met het renoveren van bruggen, het realiseren van nieuwe natuur, het optimaliseren van wegen.

Mijn ambitie voor de komende periode is samen met de inwoners Midden-Delfland nog duurzamer maken, werken aan plannen om woningen te bouwen voor starters en senioren en natuurlijk het gebied versterken, zodat mensen uit de regio kunnen genieten van de rust en de ruimte.

5 – Ivo van der Kolk, commissielid (Maasland)

Ik ben Ivo van der Kolk! Samen met mijn gezin woon ik in Maasland. Mijn oudste zoon woont in Rotterdam, de jongste is nog thuis. Ik werk als adviseur in de telecommunicatie en dat betekent dat ik overal kom. Het prettigst vind ik het om direct te zien wat mensen nodig hebben, omdat ik dan goed kan bepalen hoe we hen het beste kunnen helpen. Wie zijn de gebruikers, wat is het beste voor hen? Mijn werk levert me heel veel mensenkennis op.

Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik mensen enthousiast kan maken, dat ik bijdraag aan het inrichten van hun eigen leven. Bij de opvoeding van mijn eigen kinderen heb ik dat ook als leidraad genomen: ze in staat stellen hun eigen keuzes te maken. Als ik naar de politiek kijk, vind ik het dus belangrijk dat mensen geen zorgen hebben over een huis of een andere basisbehoefte. Die dingen moeten geregeld zijn.

Ik heb heel veel zin om met ons team en andere partijen goede dingen te bereiken. Samenwerking is belangrijk, want het gaat ons allemaal om een mooi Midden-Delfland, dat toekomst heeft.