Tiny Houses komen naar Midden-Delfland!

tiny-houseWij zijn heel blij te kunnen melden dat onze plannen voor Tiny Houses in Midden-Delfland nu raadsbreed worden ondersteund! Tijdens de begrotingsbehandeling vielen alle andere partijen OGP bij in het idee voor een proef met Tiny Houses in Midden-Delfland. Daarmee kan een speciale groep woningzoekenden bediend worden, namelijk mensen die ‘anders’ en duurzaam willen wonen. Deze leefstijl past goed bij ons groene, duurzame gedachtengoed, en sluit ook goed aan bij het Cittaslowe karakter van Midden-Delfland. Een win-win-situatie, dus. We zien uit naar het collegevoorstel dat we in januari mogen verwachten.

Een jaar geleden riep onze informatiebijeenkomst over Tiny Houses veel reacties op van jonge woningzoekenden in Schipluiden (klik hier voor het bericht dat we toen plaatsten). Met een “protest tegen kabouterwoningen” vroegen jongeren vooral ook aandacht voor een breed ervaren probleem van huisvesting voor starters in Schipluiden. De recente bijstelling van de woningbouwplannen in Schipluiden – met veel meer woningen voor starters en doorstromers – geeft aan dat die oproep niet tevergeefs is geweest. Samen met actieve inwoners werken wij steeds aan mooie, nieuwe plannen!

Geïnteresseerd in wonen in een Tiny House? Neem contact op met de Initiatiefgroep Tiny Houses Midden-Delfland, via www.tinyhousemiddendelfland.nl

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.