“Full-house” informatieavond Tiny Houses

Tiny Houses informatieavond 2017Afgelopen woensdag organiseerden we een goed bezochte informatieavond over het woonconcept Tiny-Houses. Een woonvorm die steeds populairder wordt. Bovendien past het goed bij het groene en duurzame gedachtengoed van onze partij. Op de avond kwamen maar liefst 110 geïnteresseerden af. Zij luisterden naar Marjolein Jonker van Tiny House Nederland en Jasmijn Kok van MiniVilla.nl, die vertelden hoe het is om in een Tiny House te wonen en wat er bij komt kijken. Zij gaven voorbeelden van verschillende type huisjes en bespraken wat ervoor nodig is om deze woondroom te realiseren. Uiteindelijk bleken 30 mensen enthousiast én serieus geïnteresseerd in een mogelijk vervolg. Samen met een aantal van hen gaan we aan de slag om deze plannen te concretiseren. Als het aan ons ligt, staan er over een tijdje ergens in Midden-Delfland een aantal prachtige Tiny Houses!

Een deel van het publiek bestond uit Schipluidense jongeren. Met een “protest tegen kabouterwoningen” vroegen zij vooral ook aandacht voor een breed ervaren probleem van huisvesting voor starters in Schipluiden. Een lastig oplosbaar probleem, waar OGP zich ook voor inzet. Desondanks kunnen we (nog) niet voldoen aan de vraag naar betaalbare woningen voor starters op de woonmarkt. Juist daarom zoeken wij naar goede alternatieven als aanvulling op bestaan beleid. Een creatieve meersporenaanpak, dus. Ook dat past bij OGP. Kortom, realisatie van een aantal Tiny Houses kan dus iets bijdragen. Maar… een Tiny House is inderdaad niet voor iedereen aantrekkelijk of geschikt. We gaan hierover met jongeren in gesprek.

Contact? Mail een van onze fractieleden!
Sonja Smit: s.smit@ogp-md.nl

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hallo? Zijn jullie er nog? – Van groot naar klein - 17 februari 2017

    […] niet op die manier op de agenda en tiny houses sprak hen juist ab-so-luut niet aan. OGP praat in hun eigen bericht over de avond zelfs over een “protest tegen kabouterwoningen”. Toen duidelijk werd dat […]