Schippop, Boerol en Maaslands straatfeest vallen in de prijzen

‘Peper en zout’ waarderingprijs voor mensen die het leven in Midden-Delfland pittig en aantrekkelijk houden.

Dit jaar reikt Open-Groen-Progressief Midden-Delfland op 13/14 april voor de derde keer een prijs uit aan creatieve mensen die het wonen en leven in onze dorpskernen aantrekkelijk en uitdagend houden.
Mensen uit onze gemeenschap zetten zich met veel fantasie en energie in voor creatieve activiteiten, waar veel anderen van kunnen genieten. Dat kan niet genoeg gewaardeerd worden. In tijden waarin het crisisgevoel gaat overheersen en de gemeentelijke overheid tegen de grenzen van haar mogelijkheden en middelen aanloopt, zijn deze mensen cruciaal.  Ze zijn het ‘zout in de pap’ in onze dorpen. Sterk punt van deze initiatieven is dat ze voor een groot deel draaien op de vrijwillige inzet van mensen en niet afhankelijk zijn van overheidsinzet.  De prijswinnaars weten anderen te inspireren en samen met hen maken ze er iets bijzonders van. Hun vaak jarenlange inzet  is reden om hen een keer in het zonnetje te zetten.

peper-zout-prijzen2012_OGP-midden-delfland

Peper & Zout prijzen voor Margot Suijker, Jeroen Berkhout en Dirk den Hoed.

Als symbool van onze waardering ontvangen de winnaars een peper- en zout stel.  Daarmee symboliseert OGP  Midden-Delfland de hoop en de wens , dat de winnaars – en al die anderen die zich met hen inzetten – er mee doorgaan om Midden-Delfland ‘pittig’ en ‘smakelijk’ te maken voor inwoners en bezoekers.

In 2013 krijgen de volgende mensen de ‘Peper en zout’ waarderingsprijs

peper-zout-prijs2012_OGP-midden-delfland.jpg_Jeroen-Berkhout-SchippopSchipluiden:  Jeroen Berkhout, als één van de belangrijke initiatiefnemers en dragers van  ‘Schippop’ een kleinschalig en gezellig muziekfestival, dat al meer dan 10 jaar in juni wordt georganiseerd. Wij vinden het met name belangrijk dat er in Midden-Delfland iets voor de (oudere) jongeren wordt georganiseerd.

 

peper-zout-prijs2012_OGP-midden-delfland.jpg_Margot_Suijker_DiepenburchstraatMaasland:  Margot Suijker, de vrouw achter het straatfeest in de Diepenburghstraat/Hofdijkstraat. Sinds 1995 wordt daar ieder jaar een gezellig feest georganiseerd met een kinderrommelmarkt en allerlei attracties zoals schminken, ballonnenvormen en ballenbad. De bewoners versieren met elkaar de  buurt, helpen mee met de uitvoering en  de kinderen kijken er het hele jaar naar uit!

 

peper-zout-prijs2012_OGP-midden-delfland.jpg_Dirk-den-Hoed-Boerol’t Woudt: Dirk den Hoed:  De man achter de start van Boerol Midden-Delfland, dat al bezig is aan de voorbereiding van de zesde aflevering. Boerol is inmiddels zo’n groot succes dat het niet meer bij Dirk den Hoed ‘thuis’ kan plaatsvinden, maar nu is overgeplant naar het ruimere Kraaienest.

We hopen nog lang van de creatieve inzet van deze mensen te mogen genieten.

Voor de pers
De foto’s van Jeroen Berkhout, Margot Suijker en Dirk den Hoed op deze pagina zijn rechtenvrij te gebruiken.

Sleutelwoorden of 'tags':

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.