Peper en Zout prijzen voor smaakmakers in Midden-Delfland

Peper en Zout 1OGP  ‘Peper en zout’  waarderingprijs
Voor mensen die het leven in Midden-Delfland pittig en aantrekkelijk houden!

Open Groen Progressief Midden-Delfland reikte op 2 juli voor de vijfde keer een prijs uit aan mensen en organisaties die het wonen en leven in onze dorpskernen aantrekkelijk en uitdagend houden.  Mensen uit onze gemeenschap zetten zich met energie in voor creatieve activiteiten, waar veel anderen van kunnen genieten. Dat kan niet genoeg gewaardeerd worden.  Ze zijn het ‘zout in de pap’ in onze dorpen.  De prijswinnaars weten anderen te inspireren en samen maken ze er iets bijzonders van en allemaal vrijwillig.  Als symbool van onze waardering ontvangen de winnaars een peper- en zout stel.  Daarmee symboliseert OGP  de hoop en de wens dat de winnaars er mee doorgaan om Midden-Delfland ‘pittig’ en ‘smakelijk’ te maken voor inwoners en bezoekers. Dit jaar gaat de ‘Peper en zout’ waarderingsprijs naar:

Den Hoorn:  Saskia Bodde en Maaike Vellekoop  van Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn. Deze stichting is in oktober 2014 gestart met het organiseren van gevarieerde kunst- en cultuurlessen voor alle inwoners van Den Hoorn. Jong én oud kunnen sindsdien genieten van betaalbare lessen op het gebied van dans, muziek, schrijven, techniek, toneel of beeldende kunst in ons eigen dorp. De stichting werkt samen met lokale docenten, basisscholen, verenigingen en draait volledig op vrijwilligers. De stichting heeft  een positief effect op de leefbaarheid in het dorp.

Peper en Zout3Schipluiden:  Stichting De Dorpshoeve. Het bestuur van de stichting De Dorpshoeve zet zich met veel energie in voor het dorp Schipluiden. Zij maken van de Dorpshoeve een gastvrije plek, voor sporters,  verenigingen,  maar ook voor mensen die extra aandacht nodig hebben.  Bij de komst van nieuwe inwoners uit verre landen  – de statushouders –  hebben ze zich actief aangemeld om een rol te spelen bij hun opvang en inburgering.  Er wordt nagedacht over een ‘samen koken’ programma.  De Dorpshoeve is het ‘peper en zout’ van Schipluiden.

Peper en Zout2Maasland: Knotgroep Midden-Delfland.  40 jaar geleden begonnen als Knotgroep Maasland en Maassluis. Elke winter knot deze groep natuurwerkers wilgen, essen en elzen om het unieke landschap van Midden-Delfland in stand te houden.  Ze doen dat met veel plezier. Door het moderne leven was het hout van de bomen niet meer nodig en zo dreigde de knotwilg uit het landschap te verdwijnen. Het werk van de knotploeg  heeft ook overheid en particulieren gestimuleerd.  Voor het landschap van Midden-Delfland is de knotploeg zeker een smaakmaker.

 

Voor nadere informatie over de prijs:
Bestuur OGP Midden-Delfland

Tel.  010-5923583 / 06-27063349

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.