‘Groene pluimen’ voor ondernemers met hart voor Midden-Delfland

Midden-Delfland heeft een groen hart, gevoed door mensen die ervan genieten en die er (voor) werken. Ondernemers zijn hard nodig om alle mooie plannen voor de toekomst van dit gebied te kunnen realiseren. Daarom heeft Open-Groen-Progressief Midden-Delfland niet alleen een visie op de toekomst van Midden-Delfland, waarin ruimte is voor duurzame en kwalitatieve ondernemingen, maar ook oog voor de ondernemers die daaraan bijdragen. Ondernemen in Midden-Delfland is lang niet altijd eenvoudig. Het kost soms jaren om een groene onderneming op te zetten en winstgevend te maken/houden. Deze ondernemers steken hun nek uit en investeren in een nieuwe toekomst van hun onderneming en versterken daarmee de toekomst van Midden-Delfland.

OGP Midden-Delfland geeft in 2012 voor vierde keer een ‘groene pluim’ aan drie ondernemers die zich bijzonder verdienstelijk maken voor Midden-Delfland. Die pluim is door hen ervaren als een blijk van waardering en een aansporing om door te gaan met hun onderneming. OGP Midden-Delfland heeft de ondernemers die de pluim vorig jaar ontvingen, gevolgd en een kort verslag gemaakt van hun wedervaren. Dat zal ook dit jaar weer gebeuren met de drie nieuwe ‘groene pluimdragers’.

Bijzonder is dat dit jaar één van pluimen wordt toegekend aan een bedrijf buiten de gemeente Midden-Delfland. Midden-Delfland is echter groter dan de gemeente en het is (gezien de actuele bedreigingen) van groot belang dat juist de Zuidbuurt alle steun van ons krijgt om haar kwaliteit te behouden.

De drie Groene Pluimen voor 2012 zijn door ons toegekend aan:

Schipluiden: Kaasboerderij van Winden

Het is opmerkelijk dat we niet eerder de groene pluim uitdeelden aan Kaasboerderij Van Winden in Schipluiden. Alle jaren leveren ze kwaliteit aan zuivelproducten en verkopen ze streekproducten uit Midden-Delfland. Nu de discussie over stad en land steeds meer over het belang van ‘voedsel produceren voor de stad’ gaat is het goed om de voorlopers van deze trend een ‘pluim’ te geven.

Zuidbuurt: De Karperhoeve

De Karperhoeve is een 300 jaar oude boerderij langs de Boonervliet, met een prachtig gerestaureerde hoeve waar oude gevelstenen weer zichtbaar terugwijzen naar het ‘beloofde land’. De familie Hollaar heeft al flink haar sporen verdiend op het gebied van recreatie, voorlichting en zorg voor de stedelingen die op zoek zijn naar een stukje authentieke geschiedenis. Aandacht voor milieu, cultuurhistorie en klanten maken de Karperhoeve tot een aansprekend businessmodel in Midden-Delfland. De Zuidbuurt heeft deze ondernemers nodig in moeilijke tijden.

karperhoeve

’t Woudt: De Hooiberg

De Hooiberg. Tineke van der Knaap is het toonbeeld van een ondernemer met visie en gevoel voor verhoudingen. Dat is nodig in een kleinschalige omgeving met een hoge kwaliteit van cultuurhistorie en sociale samenhang. Het exploiteren van de aantrekkelijkheid van ’t Woudt zonder daarmee het dorp geweld aan te doen is een kunst, die Tineke lijkt te verstaan. Haar actieve deelname in nieuwe concepten rond de Midden-Delfland Dag en de ‘Delflandelijke’ routes geven aan dat ze verder kijkt dan haar Hooiberg.

hooiberg

Sleutelwoorden of 'tags':

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.