OGP wil verbetering verkeersveiligheid Kortebuurt Maasland

KortebuurtOGP vindt dat de verkeersveiligheid in de Maaslandse Poort onvoldoende is en wil dat de gemeente snel maatregelen treft om de veiligheid te verbeteren. Onlangs kwam tegenover pannenkoekenboerdij ’t Sonnetje een inwoner om het leven bij een verkeersongeval . Dit ongeval volgde op een lange reeks ‘bijna-ongelukken’ en incidenten waarbij ‘slechts’ sprake was van lichte verwondingen of blikschade.

De oversteek vanaf het nieuwe Toeristisch Overstappunt (TOP) naar de horecagelegenheden en het wandelpad is beslist niet veilig. Verschillende verkeersstromen van fietsers, brommers én auto’s komen samen in een onoverzichtelijke bocht. Veel verkeersdeelnemers rijden bovendien te hard. Het is wachten op nog meer ongelukken. OGP maakt zich dus zorgen over de veiligheid van inwoners en gasten en wil dat de gemeente de situatie snel aanpakt. Anja Kardol vroeg hiervoor aandacht in de raadsvergadering van juni. De wethouder zegde toe samen met ondernemers in de Maaslandse Poort op zoek te gaan naar een oplossing voor de verkeersproblemen.

De Maaslandse Poort is het toegangsgebied naar Midden-Delfland vanaf Maassluis en de A20. Vanuit de Maaslandse Poort kunnen bezoekers via verschillende routes de centra van Maasland en Maassluis bereiken en het open agrarisch cultuurlandschap van Midden-Delfland bezoeken. De Poort is volop in ontwikkeling. Bij het nieuwe Toeristisch Overstappunt (TOP) is een parkeerterrein aangelegd, er zijn nieuwe horecagelegenheden bij gekomen en er is een boerenwandelpad. De gemeente wil het aanzicht van de Poort de komende tijd verbeteren en wil ook ontbrekende schakels in voet- en fietspaden toevoegen. Er wordt verder nagedacht over nieuwe voorzieningen zoals kano- en botenverhuur, rondvaarten en bed & breakfasts.

Wij vinden dat ons mooie gebied een bijhorende entree verdient. Daarbij moet het cultuurlandschap van Midden-Delfland goed bereikbaar zijn voor stedelingen die ervan willen genieten. Wij zijn dus enthousiast over de voorliggende plannen en prachtige initiatieven. Maar… we willen wel dat de veiligheid van onze inwoners en bezoekers gewaarborgd blijft.

Wij moedigen ondernemers, wethouder en omwonenden aan heel snel met goede oplossingen te komen. Hopelijk kan straks iedereen veilig genieten van onze Poort en het achterliggende gebied!

 

 

 

 

 

 

 

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.