Innovatief ondernemen in Midden-Delfland: 1 december!

innovatieavondMidden-Delfland is een prachtig gebied met veel groen en (cultuur)historie. Tegelijk is het een ‘werkend’ groen gebied met veel ondernemende mensen die zich op allerlei manieren bezig houden met de toekomst van ons gebied.  Op 1 december a.s. organiseert OGP voor actieve veranderaars in de polder een avond over innovatief ondernemen en duurzaam vernieuwen in Midden-Delfland.

De avond wordt geopend met een inleiding van Tom Boot – een van de projectleiders Economische ontwikkeling van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Metropoolregio is als stedelijk gebied bezig met grootse toekomstplannen gericht op de economie van de toekomst: de  ‘Nexteconomy’. Die ontwikkelingen raken ook ons als ‘groene’ gemeente. Kwaliteitsgroen als Midden-Delfland draagt bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat van de metropool. Sommigen spreken van Midden-Delfland als ‘Central Park’. Maar dit is geen stil park, de ‘vrije tijds economie’ groeit sterk en de voedselproductie wordt steeds meer op de stad gericht. Innovatie staat hoog op de publieke agenda in deze gemeente en deze regio. Dat roept vragen op. Hoe kan een overheid bijdragen aan innovatie en nieuwe bedrijfsconcepten? Hoe kunnen gemeente en Metropool ondernemers en organisaties steunen bij hun vernieuwingsplannen?

Raadsleden, wethouders en bestuursleden die zich met innovatie bezighouden zijn aanwezig om vragen aan te stellen en suggesties mee te geven. Ook winnaars van Groene Pluimen, de aanmoedigingsprijs voor duurzaam ondernemen tussen 2009 en 2016, zijn uitgenodigd.

De avond is bedoeld voor mensen die mee willen denken over een vitaal en duurzaam Midden-Delfland. Plaats is Lunchroom Het Raadhuis, in de Dorpsstraat Schipluiden. De toegang is gratis en vanaf 20:00 uur is iedereen van harte welkom!

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.