Groene Pluimen voor duurzaam ondernemen

OGP deelde dit jaar weer Groene Pluimen uit aan ondernemers die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor een duurzaamheid en milieu in Midden-Delfland. Dit jaar gaan de pluimen naar Top Krop Schipluiden, Zuivelcoöperatie Delflands Hof en lunchroom het Raadhuis.

raadhuisLunchroom Het Raadhuis Schipluiden
Op 13 mei dit jaar zetten Mariska en Mark de stap van hun oude ‘tuinhuis’ naar een ‘echte’ lunchroom aan de Dorpsstraat. Een historisch plekje waar in de grijze oudheid de notabelen van Schipluiden raadsvergaderingen hielden en later Niek Dijkshoorn ernstig fietsen repareerde. Een nieuwe plek beginnen in Schipluiden is een waagstuk en speelt in op de sterk groeiende markt van pleisterplaatsen voor de aanzwellende stroom recreanten. Schipluiden heeft nu weer 7 horecagelegenheden, net als in de afgelopen honderden jaren. Gaan deze twee jonge ondernemers het redden? Ze stralen uit dat het gaat lukken en wij geloven er ook in. Producten met zorg en creativiteit gemaakt, aandacht voor de klanten (ook de jonge) is een sterke troef van Het Raadhuis. Een Groene Pluim voor jullie ondernemerszin!

img_20161118_110305

Zuivelcoöperatie Delflands Hof
Al jaren is er een grote vraag naar (meer) streekproducten uit Midden-Delfland. Maar het bleek niet simpel om de gegroeide wereldomvattende productieketens te vervangen door lokale ‘korte ketens’.
Zeven melkproducenten werken nu sinds voorjaar 2016 samen in een nieuwe zuivelcoöperatie Delflands Hof. Verstandig klein begonnen, met een select aantal producten zijn de eerste stappen gezet naar een netwerk van producenten en consumenten rond gepasteuriseerde Midden-Delflandse melk, yoghurt en vla. Andere producten zullen gezien de eerste successen spoedig volgen.
De Groene Pluim wordt uitgereikt aan Peter de Vette als spil van de feitelijke productie en daarmee worden ook de 7 agrarische bedrijven gefeliciteerd met deze eerste stap op weg naar een volledig pakket Midden-Delflandse streekproducten.

Top Krop Schipluiden
Midden-Delfland is een groene gemeente en Top Krop(TK) is een groen bedrijf.dsc00640
Als een van de weinige slatelers in Nederland draagt TK bij aan een goed Nederlands tuinbouwproduct, waar we in Midden-Delfland trots op zijn. Bijzonder is dat TK voortdurend streeft naar een duurzamer product en bijzondere teeltmethoden ontwikkelt. Zo werken ze aan teelt op water en aan slavarianten die weinig verlies bij gebruik opleveren. Daarmee verbeteren ze de duurzaamheid van productie en product.
Door een grote klantgerichtheid en voortdurende innovatie is TK een succesvolle ‘marktbespeler’. TK staat open voor samenwerking met andere ondernemers en voor het delen van ervaringen.  Wij zijn trots op een ‘groen’ tuinbouwbedrijf in ‘grasgemeente’ Midden-Delfland. Dat verdient een ‘Groene Pluim’ voor productvernieuwing, duurzaamheid en klantvriendelijkheid.

 

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.