Geluidswal met kwaliteit voor Zuidmade

20140130_153036De aanleg van de nieuwe Zuidhoornseweg als verbinding tussen Delft en de A4 is voor delen van Den Hoorn plezierig nieuws: minder verkeer door de kern en meer kansen om te werken aan een aantrekkelijk centrum.

Maar zoals zo vaak, moeten andere mensen daar dan de prijs voor betalen. De bewoners van Zuidmade krijgen een nog ‘dikkere’ verkeersroute tussen hun wijk en het groen van Midden-Delfland, meer verkeer en dus ook meer geluidsoverlast.
De regels op het punt van geluidsoverlast zijn onverbiddelijk – er moet een geluidswal komen langs de nieuwe Zuidhoornseweg, tot 3 meter hoog boven het wegdek!  Als het werkt tegen geluidsoverlast is dat op zich mooi, maar natuurlijk eigenlijk geen gezicht!
De fractie van OGP Midden-Delfland heeft daarom in de gemeenteraad de verantwoordelijke wethouder Van Staalduinen gevraagd om speciaal te laten kijken naar het ontwerp van de geluidswallen. Misschien een schrale troost voor het verloren uitzicht vanuit Zuidmade, maar gegeven de omstandigheden wel erg belangrijk.
Gelukkig was er voldoende steun in de raad voor het OGP voorstel, óók bij de wethouder. Maar gek genoeg niet bij de VVD fractie van de wethouder zelf.
Die fractie vond het allemaal gezeur en zonde van de investering.

Je zou bijna denken dat die partij niet zoveel opheeft met de mensen in Den Hoorn (zie eerder Dijkhoornseweg, Harnaskade).
Maar daarom deze keer niet getreurd, het onderzoek komt er en we gaan dus nu werken aan een goed landschappelijk ingepaste geluidswal. Dat is toch het minste dat we voor de mensen van Zuidmade kunnen doen.

 

Sleutelwoorden of 'tags':

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.