Bewoners Harnaskade krijgen bemiddelaar

images1I10Z1AIDe bewoners van de Harnaskade krijgen naar eigen zeggen een bemiddelaar die het gesprek over de toekomst van hun woningen en de Harnaskade gaat begeleiden. Verwacht wordt dat de gemeente dit binnenkort wereldkundig maakt.
Eind 2013 leek het er steeds meer op dat het Bedrijvenschap Harnaspolder de complete Harnaskade met alle woningen wil elimineren. Daartegen kwam veel verzet, uitmondend in een voorlopig besluit voor de toekomst van het bedrijvenschap en een aparte discussie over de Harnaskade.
Volgens het besluit van de gemeenteraad en op initiatief van bewoners en de OGP fractie gaan er snel gesprekken van start  tussen bewoners en gemeente. In mei zal er een gezamenlijke conclusie volgen over de toekomst van de Harnaskade.
Dat wordt natuurlijk bijzonder spannend. Er wordt nu gepraat met zowel de gemeente Midden-Delfland als met de gemeente Den Haag. De onafhankelijke bemiddelaar zal vooral zorgen dat alle afwegingen zorgvuldig en transparant worden gemaakt.

Ondanks deze goede aanpak is wel duidelijk, dat een frisse politieke wind het behoud van de Harnaskade zal moeten bevorderen. De huidige coalitie heeft een niet erg gunstige uitgangspositie geschapen voor de komende gesprekken. Dat de bewoners er desalniettemin helemaal voor gaan is prijzenswaardig.IMG_0238 Pia

OGP Midden-Delfland – met Pia van Oord als specialist Ruimte – zal nu en de komende jaren er alles aan doen om te zorgen dat de Harnaskade als historische groene ader voor de bewoners en Den Hoorn behouden blijft.

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.