Anders ondernemen, 12 februari, Schipluiden

Bijeenkomst voor en door ondernemers in Schipluiden op

monumentenlunch 005

Ondernemers verdienen de kost in en voor Midden-Delfland en scheppen de basis voor onze dorpen en een groen landschap. Daarvoor hebben ze wel ruimte nodig, binnen heldere kaders. Dat is de rol van de gemeente en van de politieke beleidsmakers.
Ondernemers willen graag samenwerken, óók met de gemeente. Maar ze willen geen betuttelende en trage overheid. Op dat punt zijn de ervaringen met de recente bestemmingsplannen en vooral rond het centrumplan Den Hoorn niet erg positief. Veel negatieve energie en te weinig waardering.

Dat kan echt anders.

Jakob Jongsma, ondernemer en kandidaat voor de gemeenteraad voor OGP Midden-Delfland, heeft hier uitgesproken ideeën over en wil er graag met collega’s over spreken.
IMG_0216 JakobOm te beginnen kunnen ondernemers elkaar meer opzoeken en samen werken aan toekomstideeën waarbinnen hun ondernemingszin en de kwaliteiten van onze gemeente prima samengaan. Dat gebeurt gelukkig ook al, in een nieuwe federatie van Midden-Delflandse ondernemers en in een breed sociaaleconomisch ’toekomstplatform’ (in oprichting).
Daarnaast zijn er in buurgemeentes aardige voorbeelden van samenwerking tussen gemeente en ondernemers; daar valt vast wat van te leren.
En als we nu toch naar de toekomst kijken, laten we dan vooral proberen duurzaam te werken. Ondernemers als Ronald van der Ende uit Midden-Delfland weten daar alles van en verdienen er een goede boterham mee.

Jakob Jongsma heeft op 12 februari, 20:00 uur ondernemer Piet Bok van het ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp; Ronald van der Ende, duurzaam ondernemer; en veel collega’s uitgenodigd in het oude Gemeentehuis in Schipluiden om samen naar de toekomst te kijken. Niet te lang want ondernemers zijn ‘doeners’.
Een nieuwe raadsperiode biedt kansen om een frisse start te maken.

Voel je welkom om mee te praten over ‘anders ondernemen’ in Midden-Delfland.  Kijk voor meer informatie over Jakob Jongsma op zijn eigen facebookpagina JakobGvoorOGP

zie ook zijn you tube filmpje op   http://www.youtube.com/watch?v=2CtU6iSmBw0 !

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.