21 Februari, gordijnen open en … ZON!!!!!

De winterwandeling 2023

Een prachtige dag in het verschiet, die start met een heerlijke wandeling in de polder. We worden ontvangen met koffie en koek in een inspirerende omgeving: de Beeldenkas. Veel te zien, maar te weinig tijd, want er gaat gewandeld worden. Helaas voor Moos, mijn hond, moet hij vandaag laten zien dat hoe goed hij netjes aan de lijn mee kan lopen. (gelukkig vindt hij deze keer prima, er zijn ook wel veel aardige mensen waar hij even een aai kan halen)

John Kleijweg van de Weidevogelgroep staat klaar om ons mee te nemen en zijn kennis van dit gebied met ons te delen. Het is dus niet verwonderlijk dat de wandeling -die een uurtje zou duren- flink uitloopt. Ondanks het feit dat er in de winter weinig vogels zijn, is er toch heel veel te vertellen over dit gebied en de vogels. Dank zijn de inspanning en kennis van de weidevogelvereniging vinden de vogels in het broedseizoen hier rust en ruimte om veilig te broeden en hun jongen groot te brengen.

Mede door het heldere, dus koude maar prachtige weer en de enthousiaste begeleiding van John is de wandeling een feestje waar we ongelofelijk van hebben genoten. Eenmaal terug is de kou snel vergeten. Weer terug in de kas kletsen we gezellig na en de overheerlijke -door één van de leden van de OGP zelfgemaakte- snert met lekkere vers belegde boterhammen die daarbij klaarstaan, wordt met smaak verorberd.

We zijn het er allemaal over eens: dit is zeker voor herhaling vatbaar en mogelijk de start van een leuke OGP traditie.

José Chung, voorzitter van het bestuur van de OGP

Sleutelwoorden of 'tags':

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.