Potentiële woningbouwlocatie Den Hoorn wordt toch weer bedrijfsterrein

In juni werd zichtbaar dat de locatie van “Hallensleben” aan de Rijksstraatweg in Den Hoorn is verkocht aan een vastgoedontwikkelaar. Die gaat daar weer nieuwe bedrijfsruimtes realiseren. Dat vinden wij een gemiste kans: de locatie ligt tegen de dorpskern van Den Hoorn aan en is bij uitstek geschikt om woningen te bouwen voor onder andere starters en senioren. Daar is namelijk echt dringend behoefte aan.

Navraag bij het college in de raadsvergadering op 30 augustus leverde op dat de gemeente wel in gesprek is geweest met de vorige eigenaar, maar vooral ook daar het initiatief heeft gelaten. Het realiseren van woningbouw was blijkbaar voor hem niet aantrekkelijk genoeg. Gevolg is dat hij de locatie heeft verkocht aan een vastgoedontwikkelaar.

Vanuit OGP vinden we dit enorm zonde: het zorgen voor woningen in onze woonkernen vraagt een gemeentebestuur dat proactief locaties benaderd en eventueel zelf aankoopt. Dan neemt de gemeente zelf het initiatief om geschikte locaties voor woningbouw in de dorpskernen ook daadwerkelijk te ontwikkelen. Dat gaat niet vanzelf, het kost tijd en geld maar levert ook wat op: nieuwe woningen in onze dorpen de doelgroep waar dat zo hard voor nodig is: starters en senioren. Dat vraagt een goede samenwerking tussen college en gemeenteraad. We hebben de wethouder aangespoord om met de nieuwe eigenaar nogmaals te kijken of er een andere mogelijkheid te bedenken is. En voor volgende locaties worden we natuurlijk liever veel eerder betrokken!

Locatie "Hallensleben"
De locatie “Hallensleben”

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.