Nieuwe woningen aan de Zuidrand in Schipluiden, een goed idee!

Met het besluit in de gemeenteraad van 25 februari is het mogelijk geworden dat aan de zuidrand van Schipluiden 5 nieuwe vrijstaande woningen en 8 ruime appartementen kunnen worden gerealiseerd. Daar zijn we als OGP om meerdere redenen blij mee!

Met de bouw van deze woningen kan een deel van de Maaslandse Dam onbebouwd en dus open blijven. Wij vinden de nu gekozen plek van de woningen aan de Zuidrand beter passen bij het karakter van Midden Delfland: een open gebied met levendige kernen. Daarnaast kunnen nu een aantal appartementen worden gerealiseerd voor inwoners uit Schipluiden. Juist diegenen die hun eengezinswoning graag willen verruilen voor een gelijkvloers appartement met comfort maar ook graag in hun dorp willen blijven wonen. Daarmee komen in de kern van Schipluiden woningen vrij en is er weer mogelijkheid tot doorstroom voor gezinnen.

Voor deze ontwikkeling is veel werk verzet door onze OGP wethouder(s). Met name richting de provincie Zuid Holland. Dit had onder meer te maken met de grenzen van het “kroonjuweel” dat ook de volkstuinen, recreatieplas, ijsbaan etc omvatte. Nu is afgesproken dat ter vervanging van deze rand, een groot deel van de Commandeurspolder wordt toegevoegd aan het Kroonjuweel. Ook daar zijn we blij mee, een deel van ons mooie open gebied krijgt daarmee een extra bescherming die ook past bij de status van Bijzonder Provinciaal Landschap.

Foto: OGP

Foto: OGP

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.