Corona

Foto: OGP

Op dit moment zitten we in een ongekende crisis en niemand weet precies hoe lang die gaat duren en welke ingewikkelde maatregelen nog zullen volgen.

We zijn dankbaar voor alle mensen die werkzaam zijn in een beroep dat nu bijdraagt aan ondersteuning en hulp. En dan gaat het om mensen in de gezondheidszorg, maar ook om de mensen die nog steeds het vuil ophalen. Laten we de bestuurders van ons land, de dorpen en de steden, die over de veiligheidsmaatregelen nadenken, niet vergeten.

Solidariteit is overal te signaleren, want we delen met elkaar de ellende en natuurlijk heeft de een er meer last van dan de ander. Het is iets heel anders dat je je zieke vader niet meer kunt bezoeken en je machteloos moet toezien hoe hij zwaait vanuit zijn raam in het verpleeghuis of dat je het festival mist, waarop je je zo verheugd hebt. Last hebben we er allemaal van.

Het is nu een tijd van met elkaar de schouders eronder zetten. OGP vindt dat straks de politiek wel weer een rol gaat spelen, maar dat nu heel andere zaken van belang zijn. We weten dat in alle dorpen initiatieven zijn om elkaar te ondersteunen en dat is waarop we ook rekenen: individuele steun aan elkaar in de straat, voor de mensen die achter je wonen, letten op de kinderen die misschien niet zo’n veilig thuis hebben of die hulp bij hun schoolwerk nodig hebben.

Als je hulp nodig hebt en die is niet makkelijk te regelen in je eigen buurt, bel of mail ons dan. In elk dorp woont iemand van de fractie die bereid is iets voor je te doen.

Het wordt stil in de dorpen en de steden, maar laten we elkaar niet vergeten.

Bericht uit de Schakel Midden-Delfland

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.