Langslepend conflict ’tennismuurtje’ opgelost

tennismuur3Op het terrein van tennisvereniging Hodenpijl in Den Hoorn staat sinds kort een geluidswand. Deze vermindert de geluidsoverlast die de tennismuur op het terrein van de vereniging voor omwonenden veroorzaakt. En…. dat was ‘hard’ nodig.

Eind 2013 nam een omwonende van de tennisvereniging contact op met OGP. Hij vertelde dat hij al jaren veel last had van het harde geluid van het gebruik van de tennismuur. Mogelijk was de tennismuur in strijd met het bestemmingsplan. Bovendien was deze misschien te dichtbij de aangrenzende woning aangelegd. Deze kwestie stond centraal in verschillende procedures en rechtszaken tussen omwonende, tennisvereniging en gemeente. Na bijna tien jaar was er echter nog altijd geen oplossing voor het ontstane probleem.

OGP-raadslid Sonja Smit maakte de zaak aanhangig in de raadsvergadering van maart 2014. Het was het eerste onderwerp waarover zij als raadslid in gesprek ging met het college en de andere fracties. Er kwam vanuit de andere fracties voldoende bijval om het probleem constructief en voortvarend aan te pakken. Wethouder Houtenbos ging er namens het college mee aan de slag. De gemeente Midden-Delfland plaatste onlangs de nieuwe geluidswand. Daarmee werden verdere procedures voorkomen en werden zowel de tennisvereniging als de omwonenden geholpen.

Wat OGP betreft een mooi voorbeeld van hoe gemeenteraad, college en inwoners samen kunnen optrekken!

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.