Hulp, advies en informatie bij zorg

Anja KardolOGP staat voor passende zorg dichtbij voor alle inwoners van Midden-Delfland. We willen dat iedereen zoveel mogelijk zelf de regie houdt over het eigen leven.

Daarom willen wij dat iedere inwoner van onze gemeente weet dat hij recht heeft op onafhankelijke cliëntondersteuning. Wilt u hulp bij het ‘keukentafelgesprek’ met de gemeente? Of bijvoorbeeld advies over onderwijs of werk? Wilt u graag steun bij het vinden van de juiste hulp voor uw kind? Een cliëntondersteuner helpt u hierbij door informatie, advies en ondersteuning te geven. Hij komt daarnaast op voor uw belangen. Iedereen met vragen of problemen in de zorg kan ergens terecht!

Uit onderzoek blijkt dat onze inwoners niet weten wat onafhankelijke cliëntondersteuning is en waar en hoe ze dit kunnen vragen (82%). Daar zijn wij nogal van geschrokken. Daarom hebben wij de gemeente gevraagd alle inwoners hierover nóg beter te informeren. De gemeente gaat dat doen, maar wij nemen alvast een voorschot.

Mensen die afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning kunnen zich overrompeld voelen in een keukentafelgesprek. Dat is niet fijn. Sommige mensen weten niet zeker of ze wel de juiste hulp krijgen, of zijn ontevreden. Anderen hebben gewoon een vraag, die nog niet beantwoord is. Het is dan heel belangrijk dat je iemand hebt die naast je kan staan en die je ondersteunt. Dit kan een zoon of dochter zijn, een ander familielid of een vriend. Maar als je niemand hebt, dan zorgt de gemeente dus voor een onafhankelijke cliëntondersteuner. In Midden-Delfland kun je hiervoor terecht bij het klantcontactcentrum, de ambtenaar van de WMO of de medewerker van het Maatschappelijk Team. Er wordt dan een medewerker van MEE gezocht die er speciaal voor jou is en die deze ondersteuning op een onafhankelijke manier kan bieden. Cliëntondersteuning is dus niet altijd noodzakelijk, maar indien gewenst is het er wel!

Het Maatschappelijk Team is ondergebracht in het gemeentehuis. Zij zijn bereikbaar via:
KlantContactCentrum, T: 015 3804 111
E: maatschappelijkteam@middendelfland.nl

MEE maakt deel uit van het Maatschappelijk team van de gemeente Midden-Delfland. Het Maatschappelijk Team is het gemeentelijke team van zorgprofessionals waarbij u terecht kunt met alle soorten vragen over de zorg voor kinderen én volwassenen. U kunt deze hulp ook rechtstreeks bij MEE aanvragen via MEE Zuid-Holland Noord.

Telefoonnummer: 088 775 2000
E-mailadres: info@meezhn.nl
of kijk op: http://www.meezhn.nl/wat-doet-mee/midden-delfland

Goede voorlichting door WMO consulenten, medewerkers klantcontactcentrum en Maatschappelijk Team over cliëntondersteuning is noodzakelijk, net als een verbeterde vindbaarheid op de website van de gemeente. Hiervoor blijven wij politieke aandacht vragen. Mensen moeten weten waar ze terecht kunnen voor advies en hulp!

Wij wensen alle inwoners van Midden-Delfland een gezond en goed ondersteund 2017!

Namens OGP, Anja Kardol

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.