OGP vóór Den Hoorn

foto centrumplan januari 2017De OGP-fractie stemde in januari voor een toekomstbestendig, vitaal centrum voor Den Hoorn. Een écht centrum, met méér vierkante meters winkelruimte. Daar is ruimte voor en daar is behoefte aan. We kiezen voor een extra supermarkt en meer winkels, met veel aandacht voor parkeren en veiligheid. We kiezen dus voor een nieuw, toekomstbestendig centrum en we investeren in oplossingen voor bestaande problemen. Want een sterk centrum moet er nú komen, voor alle inwoners en ondernemers van Den Hoorn. 

In 2013 koos de meerderheid van de gemeenteraad voor een plan met een nieuwe Jumbo supermarkt naast de bestaande Plus. Dat leek ons toen niet de beste optie. Van Leeuwen/Plus is eigenaar van een stuk grond vlak naast de nieuwe supermarktlocatie. Wij voorzagen opnieuw ellenlange gerechtelijke procedures met Van Leeuwen/Plus. Bovendien dachten we dat er een beter plan te bedenken was. De afgelopen twee jaar hebben we daar samen met Van Leeuwen/Plus en Jumbo/Waaijer aan gewerkt. We streefden naar een compromisplan voor het hele centrumgebied, met twee gelijkwaardige supermarkten op één nieuwe locatie. Een plan waarmee iedereen zou kunnen instemmen. Dat is niet gelukt. In theorie zijn er betere plannen te bedenken, maar in de praktijk heb je daar alle betrokken partijen voor nodig. Als niet iedereen meedoet, of je wordt het niet eens, dan blijkt het allerbeste plan niet realiseerbaar.

We moeten door. Niks doen is geen optie. Daarom kiezen we nu voor het best mogelijke in de situatie die voorligt. We stemmen daarom in met het nieuwe bestemmingsplan en richten ons op verbeteringen op het gebied van parkeren en veiligheid. Wij zijn ervan overtuigd dat ervaren problemen oplosbaar zijn én we hebben daarvoor een aantal goede plannen. We blijven ons inspannen voor een vitaal, veilig en bereikbaar centrum van Den Hoorn!

 

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.