Groene Pluimen voor duurzaam ondernemen

van leeuwenOGP deelde dit jaar weer Groene Pluimen uit aan ondernemers die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor een duurzaamheid en milieu in Midden-Delfland. Dit jaar gaan de pluimen naar het familiebedrijf Van Leeuwen in Schipluiden en de molenaars van De Drie Lelies.

Hans en Corryne van Leeuwen runnen samen met hun zoon Corné dit familiebedrijf. Ze zijn trots op hun agrarische afkomst en willen dit gevoel graag aan hun gasten overbrengen. De boerderij dateert uit 1914, de grootvader van de huidige boer Hans van Leeuwen heeft de boerderij toen laten bouwen. Op het melkveebedrijf wordt op basis van de kringloopfilosofie zo veel mogelijk duurzaam gewerkt. Daarnaast zijn ze 12 jaar geleden gestart met de Paardenstal. Corryne legt haar ziel en zaligheid in dit deel van het bedrijf.
De Paardenstal is een modern bedrijf met behoud van het goede van vroeger. Gasten van de Paardenstal genieten van hedendaags comfort en moderne hapjes in combinatie met traditionele gastvrijheid in het groene boerenland.

Uit pure passie wordt de molen de Drie Lelies aan de Molenweg in Maasland draaiende gehouden. De enthousiaste molenaars zijn Rob van Zijll en Luc Ruijgt. Je zou ze ondernemende vrijwilligers kunnen noemen, want draaide de molen in de begin jaren na de restauratie in 2006 nog onbelast, om de molen in conditie te houden, tegenwoordig wordt er weer volop graan mee gemalen. Vaak twee dagen per week. “Het begint aardig op werken te lijken”, zegt Rob lachend. De klanten zijn enkele bakkers in de omgeving, en ook het graan komt steeds vaker uit de regio. Dus, op de wind gemalen graan met weinig voedselkilometers. Hoe groen wil je het hebben?!Drie Lelies

Midden-Delfland heeft een groen hart, gevoed door mensen die ervan genieten en die er(voor) werken. Ondernemers zijn hard nodig om alle mooie plannen voor de toekomst van dit gebied te kunnen realiseren. Daarom heeft OGP niet alleen een visie op de toekomst van Midden-Delfland, waarin ruimte is voor duurzame en kwalitatieve ondernemingen. OGP heeft ook oog voor de ondernemers die daaraan bijdragen. Ondernemen in Midden-Delfland is lang niet altijd eenvoudig. Het kost soms jaren om een groene onderneming op te zetten en winstgevend te maken en te houden. Deze ondernemers steken hun nek uit en investeren in een nieuwe toekomst van hun onderneming, versterken daarmee de toekomst van Midden-Delfland en dragen bij aan onze groene toekomst. Zij verdienen een ‘pluim’. Ook in de toekomst blijft OGP jaarlijks de Groene Pluimen uitreiken!

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.