Goede zorg betaalbaar voor mensen met een laag inkomen

ziekenhuis

Wij vinden dat iedereen een dokter of medisch specialist moet kunnen bezoeken. Daarvoor moet je wel goed verzekerd zijn. Dat is soms lastig, zeker voor mensen met een laag inkomen. Daarom vinden wij dat mensen met een laag inkomen een tegemoetkoming in de zorgkosten moeten krijgen. Afgelopen raadsvergadering hebben wij daarvoor gepleit. En met succes. Voortaan kunnen alle inwoners met een (gezamenlijk) inkomen tot 120 procent een collectieve aanvullende verzekering aanvragen. Goede zorg is nu voor meer inwoners bereikbaar!

Tijdens de behandeling van het nieuwe armoedebeleid gaven wij aan dat wij vinden dat zo veel mogelijk minimagezinnen een tegemoetkoming in de zorgkosten moeten krijgen. Want juist mensen met een minimuminkomen moeten goed verzekerd zijn. We willen namelijk voorkomen dat een doktersbezoek overslaan of specialistische hulp vermijden omdat het te duur is. Of dat ze te maken krijgen met onverwacht hoge kosten. Daarom pleitten wij voor een verruiming van de huidige regeling voor tegemoetkoming in de zorgkosten. Het CDA en de PVDA waren het met ons eens. Daarmee was een meerderheid van de gemeenteraad akkoord met een verruiming van de regeling.

De gemeente Midden-Delfland biedt samen met DSW Zorgverzekeraar twee extra aanvullende zorgverzekeringen aan: AV-top en AV-standaard. Als u een bijstandsuitkering heeft, dan kunt u de verzekering met korting afsluiten. Dat geldt voortaan ook als uw inkomen lager is dan 120% van een bijstandsuitkering. In beide gevallen betaalt u zelf de basisverzekering van € 108.

Wat er nog meer in het armoedebeleid staat kunt u ook lezen op http://www.wos.nl/midden-delfland-heeft-een-armoedebeleid/nieuws/item?949965. Of kijk op: https://www.middendelfland.nl/voor-inwoners/producten-a-z_42911/product/minima-collectieve-aanvullende-verzekering_823.html. Let op: overal waar 110% staat, geldt voortaan 120%.

 

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.