CPO Keenenburg V – de aanhouder wint!

CPO Keenenburg VDe Schipluidenaren, die voor de bouw van een eigen huis al in 2012 hun zinnen op de locatie oude gemeentehuis hadden gezet, tekenden op 26 januari met wethouder Piet Houtenbos hun koopovereenkomst voor negen kavels in het plan Keenenburg V. Negen gezinnen hebben als CPO-vereniging (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in een gezamenlijk proces hun eigen huis ontworpen. Dat klinkt makkelijker dan het is en vraagt vooral om een lange adem! En aanvankelijk ook om geduld en tact richting gemeente. Maar eind 2014 kwam dat proces gelukkig goed op stoom en kon het ontwerpwerk beginnen na het tekenen van de reserveringsovereenkomst met de nieuwe wethouder.

Het voordeel van een CPO-groep is, behalve vrije keuze in woningtype, prijsklasse en afwerkingsniveau voor de initiatiefnemers, dat er geen ontwikkelaar tussen zit (prijsvoordeel) en dat de toekomstige buren elkaar al goed leren kennen en zo hun wensen onderling kunnen afstemmen. Voor de gemeente is het een groot voordeel dat de grondafname gegarandeerd is en dat het om zeer gemotiveerde toekomstige bewoners.

Dit voorjaar gaat dan de eerste paal de grond in! Er worden 2 vrijstaande woningen gebouwd, 2 twee-onder-een-kapwoningen en één drie-onder-een-kapwoning.

OGP was zelf bij dit initiatief betrokken. Op 22 maart en 5 juni 2012 organiseerden wij in de kantine van de schaatsclub een informatieve bijeenkomst, over Dorps Bouwen en over Zelf Bouwen. Meteen na de zomervakantie ontstond de CPO-groep en nu, drie-en-een-half jaar later start de bouw. Wij feliciteren deze negen gezinnen en hopen dat de CPO-ervaringen in Midden-Delfland meer navolging  krijgen.

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.