Anja in actie voor NL Doet!

NLdoetAnjaIn het kader van NL Doet organiseerden verpleegkundigen en verzorgenden van Pieter van Foreest een leuke middag vol verrassingen voor de bewoners van Singelhof. Ze deden dat met hulp van Lentiz Maasland, een groep vrijwilligers én onze eigen Anja. Het was een ware happening. Met een privéchauffeur maakten de bewoners een tour door ons prachtige gebied. Bewoners bepaalden zelf de route. Een groep reed via de Zouteveenseweg naar de nieuwe A4, een andere groep toog richting Maassluis.

Raadslid Anja Kardol heeft voor OGP de zorgportefeuille in beheer. Zij maakte met twee bewoners een privétour. Omdat deze bewoners van ‘buiten’ het dorp Maasland kwamen, leek het hen leuk hun ouderlijke woning te bezoeken. Dit idee bleek een schot in de roos. Een van de dames groeide op aan de Oostgaag. Eenmaal bij haar ouderlijk huis vertelde ze volop over de schuur, de kas het ketelhuis. Ze noemde de namen van de buren en wees aan waar zij altijd had geslapen. Geweldig! Daarna toerde het drietal naar Schipluiden, waar de andere dame was opgegroeid. Een rondje dorp met veel herkenning, maar ook veel vernieuwingen zoals Akkerleven en het gemeentehuis. Inmiddels was het heerlijk weer geworden. Op de terugweg bezochten de dames de zuivelboerderij van Winden en proefden ze nog een écht stukje kaas.

Tegen 15 uur werden de vrouwen zeer vriendelijk onthaald bij het Lentiz College. De loper lag uit en de bewoners werden ontvangen met koffie en cake, fruit en sandwiches. De leerlingen begeleidden de ouderen bij hun deelname aan diverse workshops. Er was keuze uit o.a. bloemschikken, dieren verzorgen en honden trimmen.  Ter afsluiting werden in de centrale aula de organisatie en alle vrijwilligers hartelijk bedankt.

Het was een heerlijke middag, een waar feest. Niet alleen voor de bewoners, om wie het in de eerste plaats natuurlijk allemaal te doen was. Ook alle vrijwilligers hebben een geweldige dag gehad. Pieter van Foreest en Lentiz College: wat een goed idee – een leuke middag voor oud én jong! Veel dank!

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.