Groene Pluimen voor Au Boulot, Delflandse Vleesmeesters en Equestrum

Voor de 9e keer deelt OGP dit najaar Groene Pluimen uit aan ondernemers die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor duurzaamheid en milieu in Midden-Delfland. Dit jaar gaan de pluimen naar de volgende personen/bedrijven:

VleesmeestersCorné van Leeuwen, Marlen van Adrichem en Ronald Moerman namens de Delflandse Vleesmeesters Wie hoopt op een groene agrarische toekomst voor Midden-Delfland weet hoe belangrijk jonge zelfbewuste agrarische ondernemers zijn. In Midden-Delfland werkt een speciaal programma – ondersteund door de gemeente – om jonge agrariërs voor te bereiden om in Midden-Delfland te gaan boeren. En dat is anders dan elders.  Een groep jonge boeren waaronder Corné en Paul hebben een nieuw bedrijfsmodel opgezet voor het ‘verwaarden’ van oude melkkoeien. Daarmee kunnen ze na 60 dagen afmesten worden geslacht voor goed consumptievlees. Geldbesparend, goed voor het milieu en goed voor een mooi consumptieproduct.

De Groene Pluim 2017 voor de Delflandse Vleesmeesters spreekt waardering uit voor innovatieve jonge ondernemers die in Midden-Delfland willen blijven boeren en daarmee bijdragen aan hooggewaardeerd groen landschap.. 

Groene Pluim EquestrumHet bestuur van Equestrum, Internationaal Hippisch Kenniscentrum Paardensport is de tweede grote sport in Nederland Ook in Midden-Delfland zijn veel hippische bedrijven. Ze spelen een belangrijke rol bij het verbinden van stad en land. Binnen het  nieuwe hippische kennis- en innovatiecentrum Equestrum werken sinds 2016 onderwijs, Lentiz, de hippische ondernemers, CHIO Rotterdam en overheid, gemeente Midden-Delfland, nauw samen Op initiatief van Equestrum, startte in de zomer 2017 Lentiz in Maasland een nieuwe MBO opleiding ‘Paardendressuur’. Voor ondernemers is dit najaar door Euqestrum een gezamenlijke studiekring gestart. Hippische ondernemers werken daar samen aan meer duurzaamheid en een kwaliteitslandschap.

De Groene Pluim 2017 voor Equestrum  is bedoeld voor de gezamenlijke ontwikkeling van kwaliteitsbedrijven en een topopleiding rond de paardensport in onze gemeente. Ook de paardensport is één van de mooie dragers van een groen gastvrij Midden-Delfland.

Au BoulotFleur Simons is één van de drijvende krachten achter Au Boulot, een kleinschalige vorm van beschermd wonen en dagbesteding voor autistische jongeren. Ze creëert samen  met haar team een plek waar mensen met autisme en/of verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen hebben. Au Boulot werkt vanuit een visie waarin jonge mensen de tijd krijgen om zich op hun eigen manier te kunnen ontwikkelen. Au Boulot’s team werkt intensief met de jongeren op een mooie locatie in Schipluiden en probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van ons mooie Midden-Delfland. Rust overzichtelijkheid, omgaan met dieren kan in onze gemeente.

OGP wil met de Groene Pluim 2017 aan Fleur het Au Boulot team (naast haar Ard, Willeke, Kim en Anneke) aangeven hoe belangrijk dit werk voor de opgroeiende jongeren is, maar ook onderstrepen dat Midden-Delfland ook voor zorgbehoevende mensen een ‘groene oase’ kan zijn.

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.