Groene Pluim voor Boerderij Landlust

Voor de tiende keer deelde OGP een Groene Pluim uit aan een ondernemer die zich op een bijzondere wijze inzet voor duurzaamheid en milieu in Midden-Delfland.

Roel van Buuren van boerderij Landlust in Maasland nam afgelopen zaterdag met zichtbaar plezier de pluim in ontvangst.

Roel is een startende melkveehouder, die gedreven door een ideaal, werkt met biologische productiemethoden , die hij voortdurend ontwikkelt. Als je op zijn boerderij rondloopt, zie je dat hij over alles nagedacht heeft. Dat begint al met de keuze van de koeien. Er lopen Jersey koeien rond, een niet veeleisend ras, dat toch een hoog vetgehalte in de melk afgeeft Roel vertelt enthousiast over het menu van de koeien: gras uit Midden-Delfland, dat ingezaaid is met kruiden. De veearts is ter controle al drie keer langs geweest, maar hij had niets te doen. Die ingezaaide kruiden zijn niet alleen goed voor de koeien, maar ook voor het land, omdat het bodemleven onder de grasmat gestimuleerd wordt. En dat is natuurlijk heel goed voor de weidevogels. Roel experimenteert ook met legkippen in de wei, graaskippen noemt hij ze, die voortdurend klauwend de mest van de koeien verspreiden en de grasmat verbeteren.

Hij is een gedreven jonge agrariër, die op basis van onderzoek steeds bezig is zijn bedrijf te verbeteren, goed te zijn voor zijn dieren met alle aandacht voor het milieu en de groene omgeving van Midden-Delfland. Met het uitdelen van de Groene Pluim toont OGP haar waardering voor deze manier van duurzaam en creatief ondernemen.

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.