Verkiezingen 2018

IMG_8024Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als dé lokale partij met bestuurskracht doet OGP natuurlijk opnieuw met een enthousiast team mee aan deze belangrijke verkiezingen.

Sonja Smit uit Den Hoorn (37 jaar) is donderdag 30 november door de leden van OGP Midden-Delfland gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Als fractievoorzitter van OGP heeft Sonja de aflopende raadsperiode laten zien zich politiek te kunnen onderscheiden. Mede door haar optreden is de OGP-fractie een actieve raadsfractie met een duidelijk eigen geluid, die constructief samenwerkt in de huidige coalitie. Sonja is vooral bekend door haar pleidooien voor burgerparticipatie en het versterken van de groene kwaliteit van Midden-Delfland. Als moeder van drie kinderen is ze bovendien actief betrokken bij de basisscholen en het verenigingsleven in Den Hoorn.

Tijdens de ledenvergadering werden tevens de eerste 10 namen van de kandidatenlijst vastgesteld. De kandidatenlijst van OGP ziet er als volgt uit:

  1. Sonja Smit (Den Hoorn)
  2. Jakob Jongsma (Schipluiden)
  3. Niek Knaap (Den Hoorn)
  4. Ria Heutink (Den Hoorn))
  5. Andre Buitelaar (Maasland)
  6. Mariska van Rijswijk (Den Hoorn
  7. Ivan Trouwborst (Schipluiden)
  8. Kees van Gageldonk (Maasland)
  9. Harry Arkesteijn (Schipluiden)
  10. Pia van Oord (Schipluiden)

toptien uitgesneden met logo

OGP Midden-Delfland is een lokale politieke partij, die verantwoordelijkheid neemt en meebestuurt. Sinds 2004 is OGP in omvang de tweede partij in Midden-Delfland. De afgelopen periode had OGP zitting in het College van B&W. OGP staat voor:

Open: we kiezen voor een transparant bestuur, gericht op samenwerking met inwoners en ondernemers. We maken en voeren bottom up beleid. We zijn er voor iedereen, ook voor mensen die steun nodig hebben. Groen: we staan pal voor het open en groene Midden-Delfland. We beschermen het prachtige buitengebied en werken aan leefbare dorpen. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. We gaan voor een CO2-neutraal Midden-Delfland in 2040.

Progressief: dat is niet zomaar een naam! We zijn een partij die werkelijk gericht is op vernieuwing en verandering. We pakken de politiek gedurfd en ondernemend aan. “Anders denken, samen doen” is ons motto.

Meer lezen? Klik hier voor het verkiezingsprogramma.