OGP-fractie op bezoek bij Tiny Houses in Den Hoorn

Foto: OGP

Op 12 juli was het tijd voor een bezoek aan de Tiny Houses aan de Woudselaan in Den Hoorn. Na een –door OGP georganiseerde- informatie-avond in 2017, een enthousiaste groep mensen die hard heeft gewerkt om tot een concreet initiatief te komen en besluitvorming door de gemeenteraad eind 2018 is het zover: de eerste pilot met deze vernieuwende woonvorm in Midden Delfland is nu volop in aanbouw.

Gewapend met drankjes en hapjes zetten we om 5 uur onze fiets tegen het hek om te kijken hoe ver ze al zijn. Zij hebben de champagne klaar staan, dus het wordt een inspirerende bijeenkomst. We treffen een zeer enthousiaste groep mensen die bruisen van de energie, vol zijn met ideeën en druk zijn met allerlei activiteiten.

Acht huizen zijn nu geplaatst, de laatste volgt binnenkort. Aan een tafel die nog net niet in de klei wegzakt, vertellen de bewoners hoe ze vanuit allerlei verschillende invalshoeken aan dit project mee zijn gaan doen. En dat zie je ook aan de bouw van de huizen. Sommigen, Pim en Peter bijvoorbeeld, hebben over alles nagedacht wat betreft zuinige energie en afvalverwerking. Maar anderen zijn daar minder mee bezig. Zij hebben veel plezier in het wonen in een klein huis. Peter en Lucy ,Tim en Simone vinden dat ze met wat minder spullen toekunnen. En Max heeft jaren in de stad gewoond; hij wil nu wel eens iets anders. Het mooie is dat dat allemaal kan. Er is heel veel respect voor elkaars benadering.

Foto: OGP

Dus hier wordt niet alleen gebouwd aan een klein prachtig wijkje met allerlei verschillende zelfgebouwde huizen, maar ook aan een gemeenschap van mensen die plezier met elkaar hebben, elkaar helpen en leren van elkaars initiatieven. Zo hebben Janneke en Casper een bovenruimte gebouwd en heeft Milan een hoek aan zijn huis gebouwd met een studio om muziek te kunnen maken. In het midden van het gebied komt een gemeenschappelijke ruimte. Niet alleen voor zoiets praktisch als een gedeelde wasmachine maar ook om met elkaar te eten of te vergaderen. Volgende week komt er water en elektriciteit en wordt een begin gemaakt met het inrichten van de moestuin.

Als je het leuk vindt om een keer te gaan kijken dat kan! De bewoners zijn graag bereid om je meer te vertellen over wat ze allemaal doen en maken. En organiseren een open dag op zaterdag 7 of 14 september, afhankelijk van het weer. Kijk voor de uiteindelijke datum en meer op de website van de community

Op dit artikel of bericht kunt u helaas niet meer reageren.