Wethouders 2014-2018

Govert van Oord

govert van oord Govert van Oord (64) uit Schipluiden is zelfstandig ondernemer en werkt met Entree Adviesbureau sinds 1990 als adviseur voor Public Affairs en Strategie-ontwikkeling in Den Haag en Brussel. Hij studeerde af aan de TU Delft als Civiel Ingenieur en werkte lange tijd voor kerkelijke ontwikkelingsorganisaties. De laatste jaren was hij actief in India en Vietnam.

Govert van Oord is al 40 jaar actief in de lokale politiek. Hij richtte in 1974 het PAK op. Van 1990 tot 2002 was hij raadslid in de gemeente Schipluiden. Sinds 2007 is hij voorzitter van OGP.

In zijn nevenfuncties speelt Midden-Delfland steeds een grote rol. Hij was betrokken bij de oprichting van de Midden-Delfland Vereniging en was er 7 jaar voorzitter van. Om ondernemers meer bij Midden-Delfland te betrekken, richtte hij samen met andere ondernemers Groen Goud op. Als familieman is hij in zijn vrije tijd ook nog voorzitter van de Van Oord Familievereniging.

 

Piet Houtenbos

piet houtenbosPiet Houtenbos (65) uit Maasland is planoloog en werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening. Daarnaast is hij voorzitter van een charitatieve stichting, die projecten ondersteunt in Sri Lanka en Sierra Leone.

Piet Houtenbos is een oude bekende in de gemeentepolitiek.  Van 1978 tot en met 1995 was hij lid van de gemeenteraad van Maasland, waarvan acht jaar als wethouder. Met de benoeming tot wethouder in de gemeente Midden-Delfland maakte hij dus na twintig jaar zijn rentree in het gemeentebestuur. Met zijn portefeuille grote (bouw)projecten beweegt hij zich ook in dit opzicht op hem bekend terrein.