Tiny Houses voor starters in Midden-Delfland?

tiny-houseOGP wil onze dorpskernen vitaal houden. Daarbij hoort een passend woningaanbod voor jonge mensen die starten op de woonmarkt. In het woningbouwprogramma van de gemeente komt nu meer aandacht voor starters. Dat vinden wij positief!

Heel veel mogelijkheden voor nieuwbouw zijn er niet meer in Midden-Delfland. Daarom willen wij creatief en anders omgaan met de beperkte ruimte die er nog is. OGP-raadslid Jakob Jongsma is erg enthousiast over de zogenaamde “tiny houses”. Deze kleine huisjes zijn speciaal bedoeld voor kleine huishoudens en zijn op steeds meer plekken in Nederland een groot succes. Een Tiny House is klein en goedkoop en is daarom heel geschikt voor starters. Daarnaast speelt het concept van een Tiny House in op de behoefte bewust en duurzaam te wonen en leven. Daarom past het perfect bij OGP en ons Cittaslowe Midden-Delfland. Een win-win-situatie, denken wij!

Onze OGP-wethouder heeft toegezegd te onderzoeken of het mogelijk is deze Tiny Houses ook in Midden-Delfland neer te zetten. Wij hopen dat een groep jonge Midden-Delflanders straks kan genieten van een eigen, betaalbare, Tiny woning!

sallands-wonen-zwart-wit

Share Button

2 reacties op “Tiny Houses voor starters in Midden-Delfland?”

 1. Susanne Fiebelkorn 26 juni 2016 10:27
  #

  kunnen jullie misschien ook een tekening bijvoegen van een plattegrond ,liefst met afmetingen zodat er inzicht is hoe het er van binnen is.

  • Sonja Smit 26 juni 2016 12:13
   #

   Hallo Susanne,
   Er zijn heel veel verschillende soorten Tiny Houses. Even Googelen op ‘plattegrond Tiny House’ levert heel veel goede voorbeelden op. In het Westland zijn twee inwoners bezig met de bouw van hun eigen Tiny House. De WOS maakte er een kort item over: http://www.wos.nl/-tiny-house-nu-ook-in-westland/nieuws/item?818111 Leuk om te zien wat er mogelijk is!
   Sonja Smit – gemeenteraadslid namens OGP