Sloopvoorstel woningen onvoorstelbaar

Sloopvoorstel voor 32 woningen Harnaskade onvoorstelbaar

Harnaskade luchtfoto.Bewoners van de Harnaskade in Den Hoorn hebben vertegenwoordigers van OGP en de andere politieke partijen uitgenodigd om duidelijk te maken dat de sloop van alle 32 woningen aan de Harnaskade niet acceptabel is. Al jaren zitten de bewoners van deze huizen te wachten op de planvorming, want zolang die niet is afgerond kunnen ze door een ‘bouwstop’ hun verbouwingen en bouwplannen niet uitvoeren. En nu, net nu ze het idee hadden dat er weer ruimte kwam voor normaal wonen, kwamen als een donderslag bij heldere hemel het Bedrijvenschap en de gemeente Midden-Delfland vertellen dat álle woningen gesloopt moeten worden. Om ruimte te maken voor een ‘distributiecentrum’ .
Voorlopig klinkt het allemaal als heel onwaarschijnlijk. Het is moeilijk voor te stellen dat een gemeente zomaar 32 woningen met bewoners ‘uitgumt’. Kan je dat mensen aandoen? Zoiets hoort bij megaprojecten, maar toch niet bij Midden-Delfland?
Hoe verdien je trouwens alleen al de kosten die sloop en herplaatsing met zich meebrengen terug?
OGP gelooft niet dat dit moet gebeuren en wil eerst alle opties voor zich hebben. Er zijn trouwens nogal wat stappen te zetten – o.a. door de gemeenteraad – vóórdat dit allemaal kan gebeuren.
Slopen is echt de laatste optie!

Share Button

Sleutelwoorden of 'tags':

Een reactie op “Sloopvoorstel woningen onvoorstelbaar”

  1. Guido van der Wedden 19 september 2013 22:27
    #

    Onvoorstelbaar dat je zoiets overkomt. Doet me denken aan de gesloopte monumentale panden aan de Van Leeuwenhoeksingel in Delft, maar dat was ten behoeve van een groot project met maatschappelijk nut, de spoortunnel. Maar voor een distributiecentrum….
    Ik hoop dat de raad dit plan kan keren, zodat deze mensen op dit prachtige plekje aan het water kunnen blijven wonen!