Behoud fietspad op de Harnaskade

De Harnaskade is een oude fietsroute, die de laatste jaren minder mooi geworden is door de enorme bedrijfscomplexen die er staan. Toch kiezen veel mensen op hun wandelingen en hun fietstochten voor dit paadje. Meneer Boogaard van de Midden-Delfland Vereniging sprak in en onderstreepte het belang van het pad.

In de commissievergadering stelde het college voor om de westzijde van de kade aan de openbaarheid te onttrekken. Dat klopt volgens het bestemmingsplan, maar de zorg van OGP was dat het hele pad ook aan de oostzijde zou verdwijnen en daar werd in het voorstel niets over gezegd. In de vergadering hebben we aandacht gevraagd voor de route langs de Wetering, want elke dag zie je weer dat mensen oversteken van de Harnasdreef naar de kade, waar het geluid van auto’s minder is en je makkelijk kunt oversteken naar de Ommedijk.

Veel fracties waren het met ons eens en de wethouder benadrukte nog eens dat de oostzijde fietspad wordt en dat nagedacht wordt over het laatste stukje van het fietspad, dat nu gestremd is.

Een klein gedeelte zal door bouwactiviteiten een jaar niet te gebruiken zijn, maar voor een omleiding zal gezorgd worden.

Veel leuker fietsen dan Harnaschdreef – Foto: OGP

 

Share Button

Een reactie op “Behoud fietspad op de Harnaskade”

  1. Aike Post 20 maart 2021 10:54
    #

    Goed dat dit alvast is bereikt. Eigenlijk moet het hele stuk weer opengesteld worden van de Woudseweg tot aan de Woudselaan. Tegenwoordig hebben ze dit gedeeltelijk Westernesse genoemd. Met alle drukte en de behoefte om buiten te wandelen en te fietsen zijn dit essentiële stukken om gezond rondje te maken.